Gemeente Valkenburg aan de Geul: direct inzicht dankzij KlicConverter-as-a-Service

Gepubliceerd door Rien op

Sinds een aantal maanden gebruiken Jean Bertram van de afdeling Gegevensbeheer en Facilitair en zijn collega Opzichter Civiele Techniek Ivo Vankan ook de KlicConverter-as-a-Service. In gesprek leggen zij uit wat voor hen de aanleiding was om te starten met het gebruik van de service en welke meerwaarde zij al ervaren in de eerste weken. 

Voor welke uitdaging zijn jullie gestart met het gebruik van de KlicConverter-as-a-Service?

Bij de gemeente Valkenburg aan de Geul wilden we beter inzicht krijgen in de ligging van kabels en leidingen. Dit wilden we ook in relatie brengen met andere Vastgoed/Geo gerelateerde gegevens om dit centraal te kunnen raadplegen in ons GIS-programma.

Wat is voor jullie de belangrijkste meerwaarde van de KlicConverter-as-a-Service?

Doordat we nu al onze GIS-data centraal kunnen raadplegen, hebben we direct en zonder melding inzicht in kabels en leidingen. Hierdoor kunnen we hier met name in het voortraject van plannen, werken en reconstructies al rekening mee houden. Zo voorkomen we vervelende verrassingen bij de uitvoering.

Zo ziet inzicht dankzij KlicConverter-as-a-Service er uit

Data en Elektriciteit
Water en Gas
Water en Riool
Detailinfo
Heatmap met de dichtheid van kabels en leidingen

Hoe ervaren jullie het gebruik in de dagelijkse praktijk?

Laagdrempelig en snel.

Hoeveel mensen in de organisatie maken er gebruik van?

Het centrale raadpleeg programma kan door iedere medewerker gebruikt worden, maar het meeste zal dit door de interne/externe medewerkers van de afdeling Openbare Ruimte geraadpleegd worden. Dit zijn ongeveer 20 personen.

Voor welke toepassingen zetten jullie KlicConverter-as-a-Service in?

We gebruiken de service op dit moment vooral om steeds een actueel en algemeen inzicht te hebben in wat precies waar ligt. Dit gebruiken we vervolgens voor de planning van reconstructies.

Met welke apps hebben jullie KlicConverter-as-a-Service verbonden?

Momenteel hebben wij deze gegevens gekoppeld aan onze centrale Gis/Viewer ‘Kaartviewer’ van Geonovation.

Zou je het gebruik van KlicConverter-as-a-Service aanbevelen voor andere gemeentes?

Ja, zoals eerder ook gezegd hebben we dankzij de KlicConverter-as-a-Service direct inzicht en met name een vooruitkijk bij plannen werken reconstructies, dit geeft op termijn tijdswinst.

Categorieën: Klic