KLIC-melding uitsluitend als vector-bestand vanaf 1 november

Gepubliceerd door Rien op

Op vrijdag 11 oktober maakte het Kadaster bekend dat vanaf 1 november KLIC-meldingen uitsluitend nog als vector-bestanden worden geleverd. Met de nieuwe levering wil het Kadaster het aantal graafschades aan kabels en leidingen verder terugdringen. Voor gravende partijen betekent dit dat zij de bestaande werkwijze in hun organisatie wellicht moeten aanpassen.

Op dit moment levert het Kadaster zowel raster- als vectordata. Rasterdata bestaat uit kleine vierkantjes (pixels) die, als je er op inzoomt, niet mee veranderen met je zoomniveau. Het mooie van vectordata is dat dit altijd scherp zichtbaar blijft en dus een nauwkeurigere weergave geeft van de werkelijke ligging van kabels en leidingen onder de grond.

KLIC-meldingen eenvoudig converteren naar CAD en GIS

Met de nieuwe levering verzorgt het Kadaster ook een nieuwe versie van de KLIC-viewer. Met deze viewer bekijk je eenvoudig de data uit de levering. De data snel bewerken of opnemen in een eigen databestand is hierin niet mogelijk. KlicConverter ontwikkelde een oplossing waarbij op basis van een eenvoudige web-omgeving de KLIC-melding snel geconverteerd wordt naar CAD en GIS-bestanden. Daarmee is de data uit de melding dus in een handomdraai bruikbaar in een bestaande CAD en GIS-omgeving.

Snel converteren via unieke webpagina

Vanaf 1 november gaat de KlicConverter officieel live. Gebruikers melden zich vanaf dat moment aan via de website en krijgen toegang tot een unieke webpagina. Deze pagina delen ze eenvoudig met alle collega’s die KLIC-meldingen en conversies uitvoeren.

Gratis conversie aanvragen

Benieuwd naar het conversieresultaat* van een specifieke KLIC-melding? Meld je dan tot uiterlijk 1 november gratis aan als bèta-tester. Dat kan eenvoudig door onze pagina te liken op LinkedIn en een e-mail te sturen mét je melding naar info@klicconverter.nl. Je ontvangt dan binnen 24 uur het conversieresultaat. Door je feedback met ons te delen, heb je direct invloed op het conversieresultaat van de KlicConverter. 

* Het conversieresultaat bestaat alleen uit de data van het nieuwe deel van de gemengde levering door het Kadaster.

Categorieën: Klic