Bereid je voor: vrijdag verandert de KLIC-levering

Gepubliceerd door Rien op

Vanaf vrijdag 1 november verandert de manier waarop het Kadaster de KLIC-meldingen levert definitief. Meldingen worden niet langer als raster-bestanden geleverd maar als vector (GML) bestanden. Hierdoor moet het aantal schades aan ondergrondse kabels en leidingen in de toekomst worden verminderd.

Organisaties die regelmatig KLIC-meldingen doen moeten zich dus goed voorbereiden op deze verandering. De GML-bestanden moeten namelijk geconverteerd worden naar CAD en GIS-bestanden voordat de gegevens uit de melding met programma’s zoals Esri ArcGIS, QGis of AutoCAD bewerkt kan worden.

Snel KLIC converteren naar DWG en GPKG

Dankzij de KlicConverter is de conversie zeer eenvoudig. Via een drag-en-drop interface converteer je KLIC-meldingen letterlijk met één druk op de knop. Sleep het zip-bestand van het Kadaster in een webpagina, klik op ‘converteer’ en de conversie start. Na een paar minuten, afhankelijk van de grootte van het gebied én het aantal kabels en leidingen in dat gebied, is je conversie klaar om gedownload te worden. Het nieuwe bestand bevat afhankelijk van het gekozen pakket een CAD-bestand (DWG) en/of een GIS-bestand (GPKG).

Je zit nergens aan vast

Aanmelden voor de KlicConverter is eenvoudig. Vul het formulier in op de website en je bestelling is gedaan. Na betaling van de factuur krijg je een unieke URL die je 100, 200 of 500 keer kan gebruiken. Aan het einde krijg je automatisch de vraag of je het aantal conversies wilt uitbreiden. Wil je dat niet? Dan loopt je abonnement automatisch af. Jij zit dus nergens aan vast.

Categorieën: Klic