Updates aan de KlicConverter

Gepubliceerd door Rien op

Na de livegang in november 2019 hebben we veel positieve reacties gekregen op de KlicConverter. Het gebruik blijkt eenvoudig en het conversieresultaat voldoet aan de verwachtingen. Tegelijk kregen we tips over de verdere optimalisatie zodat het gebruik nog eenvoudiger wordt.

Naamgeving van de ZIP-bestanden

Een opmerking die we regelmatig terugkregen was dat de KlicConverter niet werkt met bestanden die niet de originele naam hebben. Dit hadden we oorspronkelijk ingebouwd om de correcte zip-files te herkennen en alleen deze te converteren. Het blijkt dat verschillende services KLIC-meldingen genereren met een andere naam. Daarom hebben we deze datavalidatie nu uitgezet. Zo is de naam van het ZIP-bestand niet langer een bottleneck om de conversie te starten. Het conversieresultaat krijgt overigens nog wel altijd een naam die is gerelateerd aan het ID uit het .xml bestand die door het Kadaster wordt geleverd.

Resterende conversies bekijken

Daarnaast kregen we regelmatig de vraag of je als gebruiker het resterende aantal conversies kan bekijken. Dat kon nog niet, maar dit hebben we ontwikkeld. Via een speciale URL bekijk je eenvoudig het resterende aantal conversies. Overigens krijg je bij 5 resterende conversies ook altijd een mail zodat je bijtijds extra conversies kan aanschaffen. Zijn alle conversies uit je pakket gebruikt? Dan sturen we je ook daarover een mail.

Geef je feedback

De feedback van gebruikers is belangrijk voor ons. Heb je een idee over hoe de KlicConverter jouw dagelijkse werkzaamheden makkelijker kan maken of mis je een specifieke optie? Neem contact met ons op en we onderzoeken of we het kunnen realiseren.

Categorieën: Klic