Gemeente Heusden tevreden over KlicConverter Enterprise

Gepubliceerd door Rien op

Welke uitdaging had jij en in welke richting zocht je een oplossing?

Gemeente Heusden wil informatie over kabels en leidingen beschikbaar stellen in de interne kaartviewer, om de medewerkers snel een indruk te geven van de situatie in de ondergrond. Daarom doen we een paar keer per jaar een serie KLIC-oriëntatieverzoeken, waarmee we het hele grondgebied van de gemeente bedekken. De uitdaging is vervolgens, om de resultaten van de oriëntatieverzoeken te verwerken tot bruikbare gegevens. Ik ben zelf begonnen met het maken van een conversie in FME, maar ik merkte al snel dat de opbouw van de bestanden lastig te doorgronden is. Daardoor ontbraken er objecten in mijn eindresultaat.

Hoe heeft KlicConverter bijgedragen bij het vinden van de juiste oplossing?

KlicConverter neemt het lastige deel van de conversie uit handen, door de resultaten van de oriëntatieverzoeken te verwerken tot een beter leesbaar product. Daarbij is het prettig dat de gegevens van de hele gemeente worden samengevoegd in één bestand.

Wat is de verhouding tussen maatwerk en automatisering?

Het resultaat van KlicConverter Enterprise is een standaardproduct, dat direct bruikbaar is in GIS-programmatuur. Voor onze interne kaartviewer wilde ik nog wel wat zaken aanpassen. Op FME Server heb ik nu een eenvoudige workspace staan die deze wijzigingen doorvoert, en de gegevens vervolgens wegschrijft voor onze interne kaartviewer. Wanneer ik het resultaat van KlicConverter Enterprise upload naar FME Server, worden de gegevens vervolgens automatisch verwerkt.

Welke voordelen ervaar je met de Enterprise editie van KlicConverter?

KlicConverter Enterprise neemt ons een stuk werk uit handen, door een aantal KLIC-oriëntatieverzoeken te verwerken tot een direct toepasbaar resultaat. Dankzij KlicConverter Enterprise hoefden we zelf geen complexe KLIC-conversie te schrijven.

Zou je KlicConverter Enterprise aanraden aan andere gemeenten en waarom?

Ik ben tevreden over KlicConverter Enterprise. Het voldoet aan mijn behoeften voor het ontsluiten van een serie KLIC-oriëntatieverzoeken. Dit draag ik graag uit aan anderen.

Wat vind je van de service van KlicConverter?

Opmerkingen en wensen over de werking van KlicConverter Enterprise werden snel opgepakt, en er werd snel op gereageerd. Ik heb prettig samengewerkt met KlicConverter, en ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking een goed product heeft opgeleverd.

Categorieën: Klic