De ontwikkelingen van KlicConverter in 2020

Gepubliceerd door Rien op

In 2020 maakte de KlicConverter een behoorlijke ontwikkeling door. Van een online service met één product, groeiden we naar een productportfolio met op dit moment vijf actieve converters. Daarnaast verwelkomden we vele nieuwe gebruikers en voerden we tot nu toe in totaal bijna 700 conversies uit. Tijd voor een terugblik.

In maart 2020 veranderde de levering van KLIC-meldingen door het Kadaster definitief. Vanaf dat moment werd er écht geen rasterbestand meer geleverd en was de gebruiker aangewezen op de KLICviewer van het Kadaster of op een eigen slimme oplossing. De KlicConverter biedt zo’n oplossing waarmee het complete bestand eenvoudig wordt omgezet naar bewerkbare bestanden in CAD en GIS.

September: de WKPBConverter

Omdat de wereld half maart een beetje tot stilstand kwam, maakten ook wij een pas op de plaats. We volgden de ontwikkelingen en keken welke processen doorgingen en welke vragen onze klanten hadden. Zo ontstond in gesprekken met diverse gemeenten het idee voor de WKPBConverter. Dankzij deze converter kunnen gemeenten heel snel het kaartmateriaal realiseren dat zij nodig hebben om te voldoen aan nieuwe wetgeving die vanaf 1 januari 2021 geldt.

Oktober: de BRKConverter en de BGTConverter

Van hieruit rolden we eigenlijk van het één in het ander. Vanuit onze klanten uit de Grond-, Weg- en Waterbouw kregen we de vraag of we hen konden helpen met het verkrijgen van CAD-informatie uit de BRK en BGT. Bijkomende uitdaging was dat de uitkomst dan wel moest worden opgemaakt volgens de Nederlandse CAD Standaard (NLCS). Gebruik maken van de beschikbare open data en daar een slimme conversie op toepassen. Dat klonk ons als muziek in de oren. En zo ontstond niet één maar zelfs twee nieuwe converters: de BRKConverter en de BGTConverter.

November: KlicConverter in NLCS

Met de kennis over de opmaak in NLCS konden we ook voldoen aan een langgekoesterde wens van verschillende klanten: een NLCS-variant van ons oorspronkelijke product de KlicConverter. Heel blij waren we dan ook dat we precies een jaar na de lancering van KlicConverter de KlicConverter in NLCS konden lanceren.

Plannen voor 2021

En volgend jaar? Dan gaan wij natuurlijk door met het (door)ontwikkelen van onze bestaande converters en nieuwe converters. Dus heb jij een uitdaging die regelmatig terugkomt en waarbij je wel een online service kan gebruiken? Daag ons uit en wellicht maken wij jouw werk volgend jaar een stukje gemakkelijker.

Categorieën: BGTBRKKlicWKPB