KlicConverter blikt terug op 2021

Gepubliceerd door Rien op

Net als 2020 werd ook 2021 getekend door corona. Net als bij alle bedrijven had dit ook invloed op KlicConverter. Toch hebben we weer hard gewerkt aan een aantal mooie ontwikkelingen die we graag nog even kort met je delen.

September 2021: KlicConverter-as-a-Service

Een compleet nieuwe dienst uit 2021 is de KlicConverter-as-a-Service. Een handige oplossing als je snel wilt werken met je geconverteerde KLIC-melding. Je krijgt het resultaat namelijk direct beschikbaar via een OGC-service in je eigen software. Bekijk hieronder hoe dat eruit ziet in ArcGIS Online. Hier gaan we volgend jaar uiteraard mee verder.

Updates aan bestaande diensten

Ook onze traditionele converters hebben de nodige updates gehad. De een natuurlijk wat zichtbaarder dan de andere, maar belangrijk is dat het altijd ten dienste stond aan de gebruiksvriendelijkheid van het geheel. Denk bijvoorbeeld aan de PMKL-symbolisatie en de vertaling van een aantal gebruikte Engelse termen naar het Nederlands. Zie hieronder een screenshot van de wijzigingen:

Oude situatie

Nieuwe situatie

BGT en BRK converter

Qua roerigheid scoorden de BGT en BRK converter ook hoge ogen in 2021. In eerste instantie faseerden we ze uit omdat er helaas te weinig gebruik van werd gemaakt. Maar toen kwamen er geluiden van onze klanten dat ze deze converters toch graag wilden blijven gebruiken. Daarom zijn we teruggegaan naar de tekentafel en zijn ze als maatwerk services teruggekomen.

En nu… op naar 2022!

Uiteraard was dit allemaal alleen mogelijk dankzij het vertrouwen van onze klanten in de service. Daarom willen we jullie daar hartelijk voor bedanken en gaan we jullie ook volgend jaar verrassen met gewoon makkelijke diensten. Daarover later meer…

Voor nu wensen we jullie allemaal fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2022!

Categorieën: Klic