OGC-service voor KlicConverter

Gepubliceerd door Rien op

Service en eenvoud staan bij KlicConverter hoog in het vaandel. Daarom werken we er dagelijks aan om onze diensten steeds gebruiksvriendelijker te maken. Sinds de start in 2019 maken al zo’n 60 organisaties gebruik van de mogelijkheid om KLIC-meldingen eenvoudig te converteren naar CAD of GIS-bestanden. Nu gaan we graag een stap verder. We voeren de conversie uiteraard uit, maar maken deze ook beschikbaar als OGC-service. Zo kun jij er nóg sneller mee werken.

KLIC-melding beschikbaar op graaflocatie

Dankzij de oplevering van de conversie als OGC-Services, kan je er op alle apparaten mee werken. Check gewoon even of de app voor je tablet of smartphone OGC ondersteunt. Dit is zeker een belangrijk voordeel voor aannemers. Sinds 1 april 2021 moet bij werkzaamheden alle gebiedsinformatie namelijk digitaal aanwezig zijn op de graaflocatie. Met de KlicConverter-as-a-Service, ben je dus helemaal klaar voor deze regels die worden gehandhaafd door Agentschap Telecom.

Productvoordelen van een OGC-service

 • Kabels en leidingen zijn verrijkt met beheerdersinformatie. Zo is het mogelijk om per object te weten wie de beheerder is.
 • Stel zelf je kaart samen. Wij maken alle lagen afzonderlijk beschikbaar en als een laag waarin alles aanwezig is.
 • OGC is de internationale standaard en wordt door heel veel software voor computers én mobiele apparaten ondersteund.

Alle data veilig opgeslagen

De veiligheid van jouw data is voor ons cruciaal. Daarom hosten wij de OGC-Services altijd op een veilige server en uiteraard alleen bereikbaar via een veilige verbinding. Zo doen we er alles aan om je data veilig beschikbaar te stellen.

Geschikt voor CAD én GIS software

De OGC-Services zijn een internationale standaard . Zo is de service dus onafhankelijk van platform en software. Hierdoor maak je via jouw CAD of GIS software eenvoudig een verbinding met onze services. Zodra je jouw persoonlijke inloggegevens hebt ingevuld kun je de data uit jouw account eenvoudig gaan gebruiken.

Voorbeeld van het conversieresultaat als OGC-service in ArcGIS Online
Voorbeeld van het conversieresultaat als OGC-service in QGiS

Voordelen in het dagelijks gebruik

 • Altijd actueel inzicht in de ligging van alle kabels en leidingen in jouw omgeving.
 • Wij zorgen voor de data opslag. Veilig en zonder gedoe.
 • Wij investeren in de hardware, zo kan jij focussen op jouw primaire werkzaamheden.
 • Centrale organisatie van actuele ondergrondgegevens.
 • Goede voorbereiding op de CROW 500.
 • Klaar voor een jaar. Bestel direct zoveel conversies als jij het komende jaar verwacht te gebruiken.
 • Direct inzicht bij projecten rondom de energietransitie.
 • Ook beschikbaar op de bouwplaats dankzij OGC-service.

OGC-service opgemaakt op basis van PMKL

Maak je al gebruik van de KLIC-viewer van het Kadaster? Dan ben je waarschijnlijk gewend aan de opmaak volgens het presentatiemodel kabels en leidingen (PMKL) in deze viewer. Bij de conversie naar de OGC-service, hebben we bij de KlicConverter daarom deze opmaak aangehouden. Zo spreken alle lijnen op de tekening voor zich en kan jij snel verder met je dagelijkse werkzaamheden.

KlicConverter als OGC-service
KlicConverter als OGC-service
KlicConverter als OGC-service
Categorieën: Klic