Alle data uit KLIC digitaal beschikbaar op de graaflocatie

Gepubliceerd door Rien op

Sinds 1 april 2021 is het verplicht om een melding via KLIC digitaal beschikbaar te hebben op de graaflocatie. Met de KlicConverter-as-a-Service ben je volledig klaar voor deze wetgeving. Wij hosten alle bijlagen op onze server en zorgen dat deze als PDF op aanvraag beschikbaar zijn. Zo voorkom je schade aan kabels en leidingen en voorkom je onnodige kosten.

Bekijk hoe je de bijlagen bekijkt vanuit ArcGIS Online.

In de KlicConverter-as-a-Service zijn twee soorten bijlagen: de algemene bijlagen en objectspecifieke bijlagen. In de algemene bijlage vind je alle algemene informatie over het opgevraagde gebied. Deze zijn eenvoudig te openen als losse PDF-bestanden via het oriëntatiepolygoon of graafpolygoon.

Objectspecifieke bijlagen uit de KLIC digitaal beschikbaar

De objectspecifieke bijlagen open je direct vanaf de kaart via het gekoppelde object. Hierin vind je bijvoorbeeld tekeningen van huisaansluitingen. Je kunt deze objectspecifieke bijlagen bijvoorbeeld vinden via de ‘extradetailinfo’ laag. Klik op het object en in de pop-up die dan verschijnt staat een directe link naar de specifieke PDF. Op de kaart ziet dat er uit zoals onderstaand.

Op graaflocatie direct inzicht in gedetailleerde tekeningen

Open je de PDF dan krijg je direct een gedetailleerde tekening over hoe de kabels en leidingen bij dat object zijn gepositioneerd. Zo zie je onder andere waar ze het huis binnengaan, welke diameters leidingen hebben en welke afstanden er tussen objecten zijn.

Voordelen van de KlicConverter-as-a-Service

Dankzij de KlicConverter-as-a-Service voldoe je eenvoudig aan de geldende wet- en regelgeving. Maar dat is natuurlijk niet het enige voordeel van deze service. Door gebruik te maken van de KlicConverter-as-a-Service profiteer je ook direct van andere voordelen. Denk hierbij aan:

  • Digitale beschikbaarheid van alle informatie uit de KLIC-melding op elke locatie
  • Hosting en opslag is geregeld
  • Alle bijlagen zijn eenvoudig te raadplegen via alle apparaten, van laptop tot smartphone.

Werk je nu nog met een eigen oplossing die net niet lekker werkt of ben je benieuwd hoe de KlicConverter-as-a-Service werkt in jouw organisatie? Neem contact met ons op als je de functionaliteiten in actie wilt zien. Bijvoorbeeld in ArcGIS Online of een andere app. Wij helpen je graag!

Categorieën: Klic