Gebruik KlicConverter via standaard OGC-services in elke app

Gepubliceerd door Rien op

KlicConverter is ontwikkeld om het leven makkelijker te maken. Snel inzicht in je KLIC-meldingen was daarbij ons eerste doel. Met de KlicConverter-as-a-Service gaan we nóg een stap verder. Hierbij converteren we je melding, maar zorgen we ook dat deze via OGC-services beschikbaar is in de app die jij gebruikt. Op je desktop én op je smartphone en tablet.

Dat klinkt natuurlijk mooi, maar we laten het je veel liever zien. Hieronder zie je daarom een aantal screenshots van een KLIC-melding die we hebben omgezet. Deze hosten we op onze eigen beveiligde server en stellen we beschikbaar via standaard OGC-services. Zo heb jij geen dure plugins nodig, maar werkt het gewoon in elke app die OGC ondersteunt. Denk hierbij aan: 

  • QField Mobile
  • ESRI Field Maps
  • ESRI ArcGIS Online
  • QGiS Desktop
  • FME Data Inspector
QField Mobile
ESRI Field Maps
ArcGIS Online
FME Data Inspector
QGiS Desktop

Dankzij OGC-services overal toegang tot je KLIC-data

Doordat jouw KLIC-melding nu beschikbaar is via OGC, heb je er overal toegang toe. Handig als je ook op een bouwplaats toegang wilt hebben tot je melding. Uiteraard om je eigen bouwwerkzaamheden te beheren, maar ook om compliant te zijn aan wet- en regelgeving van de CROW500.

Bekijk én bevraag jouw data eenvoudig

Behalve het bekijken van de data, kan je deze ook eenvoudig bevragen. Handig als je op zoek bent naar de gegevens van één specifiek punt op de kaart. Zoom in, klik op de asset en je vindt direct alle beschikbare informatie over dat punt. Ben je helemaal uitgezoomd op de kaart, dan zie je bovendien een heatmap waarin je snel de dichtheid van ondergrondse kabels en leidingen uit kunt afleiden. Meer daarover in onze post over ondergrondse kabels en leidingen.

Toegankelijk voor de complete organisatie

KlicConverter gaat voor eenvoud. Daarom werken we niet met ingewikkelde plugins, maar maken we gebruik van standaard services. Zo kan jij onze service snel en eenvoudig gebruiken. Ook stellen wij onze service beschikbaar voor jou en jouw complete organisatie. Zo geef je met één abonnement dus inzicht aan de complete organisatie. Meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

Ideale oplossing voor gemeente Valkenburg aan de Geul

Als kleine gemeente heeft Valkenburg aan de Geul niet alle expertise in huis. Daarom leveren wij met KlicConverter-as-a-Service een waardevolle toevoeging. Zo kan de gemeente toch slim data combineren en beschikbaar stellen voor alle gebruikers. Meer daarover lees je in het blog met de gemeente Valkenburg aan de Geul.

Categorieën: Klic