BGTConverter: informatieproduct voor aannemers

Gepubliceerd door Rien op

Vorige week lanceerde KlicConverter de vierde conversiedienst in een jaar. De BGTConverter is een oplossing voor aannemers in de Grond-, Weg- en Waterbouw die eenvoudig inzicht willen hebben in de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). Op een kaart teken ze eenvoudig een gebied en de BGTConverter levert vervolgens alle beschikbare BGT-data van dat gebied als een CAD-bestand, opgemaakt volgens de NLCS-richtlijnen.

Net als bij de eerste conversiediensten, speelde gebruiksgemak ok bij de ontwikkeling van de BGTConverter een essentiële rol. Rien Krol, verantwoordelijk voor de marketing van KlicConverter: “Wij willen het gebruiksgemak zo hoog mogelijk maken en tegelijk de prijs per aanvraag zo laag mogelijk. Door een groot gedeelte te automatiseren en de kwaliteit van de output steeds te controleren, is ons dat gelukt. Gebruikers downloaden in slechts twee stappen alle actuele BGT-gegevens als CAD-bestand. Makkelijker dan dat kunnen we het niet maken.”

Basisregistratie Grootschalige Topografie

De BGT is een kaart met daarop alle Nederlandse gebouwen, wegen, waterlopen, terreinen en spoorlijnen. Met een nauwkeurigheid van 20 centimeter beslaat deze kaart heel Nederland. Het detailniveau van deze kaart is zeer hoog. Zo vind je alle details die je in werkelijkheid ook ziet. Denk aan bomen, wegen en gebouwen.

Slimme toepassing van FME Cloud

De BGTConverter draait volledig in de cloud. Hierdoor krijgen gebruikers geen licentie, maar een inlog op de service. Itay Bar-on, verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling van KlicConverter: “Dankzij FME Cloud is de BGTConverter niet gebonden aan andere software of een enkele werkplek. Om een aanvraag te starten, hoeven gebruikers alleen maar in te loggen op de webservice.”

BGTConverter Gratis proberen

Geïnteresseerden kunnen de BGTConverter gratis proberen. In de gratis versie krijgt de gebruiker precies hetzelfde resultaat als bij de volledige versie, alleen is de gebiedsgrootte beperkt tot 500 bij 500 meter.

BGTConverter is een initiatief van ETL Solution en Rien Krol communicatie.

Categorieën: BGT