BGT Converter krijgt upgrade voor meer gebruiksgemak

Gepubliceerd door Rien op

Deze week hebben wij de BGT Converter een belangrijke upgrade gegeven. Uiteraard blijven alle bekende functies hierbij in stand. Net als de BRK Converter blijft het dus een online dienst en je ontvangt het resultaat nog steeds op basis van de meest actuele gegevens en geleverd in NLCS-formaat. Maar wat is er dan nieuw. Bekijk de onderstaande video voor een demonstratie of lees verder in dit blog.

Bekijk hoe de upgrades in de praktijk werken

Een belangrijke toevoeging van deze nieuwe versie van de BGT Converter is dat alle BGT-objecten zijn voorzien van een hyperlink. Je kunt er dus op klikken en in je scherm opent een pop-up met de originele BGT-eigenschappen. Zo heb je dus snel grip op alle informatie en kan je jouw werkzaamheden uitvoeren op basis van de correcte, actuele data. 

Alle informatie in één handige pop-up

Een voorbeeld. Als je klikt op een waterdeel, zie je een pop-up met daarin de NLCS-laag (B-BH-OG-WATER_SLOOT-V) inclusief de originele BGT-eigenschappen (Waterdeel, waterloop, sloot). 

Voorbeeld van een pop-up in de vernieuwde BGT Converter

Directe link naar het IMGeo objectenhandboek

Wil je vervolgens nog een slag dieper gaan, dan klik je op de pop-up terwijl je de Control-toets indrukt. Dit brengt je direct naar de bijbehorende pagina van het IMGeo objectenhandboek op de Github-pagina van Geonovum.

Voorbeeld van het IMGeo Objectenhandboek waar je vanuit de BGT Converter direct naar toe kunt gaan.

Voordelen van de vernieuwde BGT Converter

Vanaf nu is het dus heel eenvoudig om alle originele BGT-classificaties in NLCS zichtbaar te maken. Daarnaast is er een koppeling met de BGT-definities en tot slot heb je sneller én makkelijker inzicht in het type object.

Probeer de BGT Converter – uiteraard inclusief deze upgrades – gratis op onze testomgeving. Hier teken je op een kaart eenvoudig een polygoon rond het gebied waarvan jij de gegevens wilt inzien. Vervolgens verzamelt de BGT Converter alle actuele data en voegt deze samen in één ZIP-bestand. Zodra dat proces is afgerond, kan jij het downloaden en aan de slag met de data.

Categorieën: BGT