Vind eenvoudig de locaties waar veel kabels en leidingen ondergronds bij elkaar liggen

Gepubliceerd door Rien op

Als je gaat graven in de ondergrond, kom je nogal wat kabels en leidingen tegen. Zorgvuldig graven was al belangrijk, en wordt steeds belangrijker. Om een indicatie te geven van de dichtheid van kabels en leidingen levert KlicConverter met de KlicConverter-as-a-Service standaard een ‘Ondergrondse Dichtheidskaart’. Dit is een heatmap waarop je snel ziet waar veel of juist weinig kabels en leidingen in de ondergrond aanwezig zijn.

Met deze kaart krijg je snel een duidelijk beeld van de dichtheid in een groter gebied. Hiermee is deze extra functionaliteit dus handig in de beleids- en ontwerpfase van projecten. Door op hoog niveau te kijken naar de bestaande situatie kan bijvoorbeeld de beste route gevonden worden voor een nieuw tracé.

Overal inzicht in wáár veel kabels en leidingen liggen

In de KlicConverter-as-a-Service is alle data uiteraard aanwezig. Ook zorgen wij dat je deze overal en op elk apparaat eenvoudig kunt bekijken. Zo ben je helemaal klaar voor de CROW500. Als je helemaal bent uitgezoomd op de kaart, dan zie je de heatmap. Zodra je verder inzoomt zie je de specifieke kabels en leidingen. Door te klikken op de verschillende onderdelen, krijg je via de pop-ups toegang tot alle bijlagen en documenten uit de KLIC-melding die je hebt gedaan bij het Kadaster. In deze post leggen we je daar alles over uit.

Bepaal zelf het uiterlijk van je kaart

Uiteraard bepaal je zelf welke achtergrond je gebruikt. Bij de KlicConverter-as-a-Service leveren we jouw conversieresultaten namelijk aan via onze eigen hosting provider. Deze kan je eenvoudig verbinden via een OGC-service in bijvoorbeeld ArcGIS Online of QGiS. Benieuwd of de software die jij gebruikt ook OGC-services ondersteunt? Neem gerust contact met ons op.

Vrijblijvende testperiode

Wil je zelf ontdekken of deze service past in jouw organisatie? Als je even contact met ons opneemt, bieden we je graag een vrijblijvende testperiode aan. Zo kun je gedurende een periode van twee weken zelf ervaren hoe het werkt en kan je de meerwaarde laten zien aan je collega’s.

Categorieën: Klic