KlicConverter voor gemeenten

KLIC-meldingen direct in je eigen applicatie. KlicConverter regelt het voor je. Via OGC-services maken we jouw KLIC-melding direct beschikbaar. Wij ontzorgen je van A tot Z. Wat dat concreet betekent? Wij vragen de data van jouw gemeente op bij het Kadaster, converteren deze en maken deze online beschikbaar. Zo kan jij het vanaf elk apparaat en elke locatie bevragen. Wil je de oriëntatiemelding ook ontvangen als CAD of GIS-bestand om er extra analyses op uit te voeren? Die kunnen we uiteraard ook meeleveren.

Service en eenvoud staan bij KlicConverter hoog in het vaandel. Daarom werken we er dagelijks aan om onze diensten gebruiksvriendelijker te maken. Sinds de start in 2019 maken al zo’n 60 organisaties gebruik van de mogelijkheid om KLIC-meldingen eenvoudig te converteren naar CAD of GIS-bestanden. Nu gaan we graag een stap verder. We voeren de conversie uiteraard uit, maar maken deze ook beschikbaar als OGC-service. Zo kan jij nóg sneller werken.

Altijd een actueel overzicht van álle kabels en leidingen in je gemeente

Speciaal voor organisaties die kabels en leidingen inzichtelijk willen maken voor gebruikers, zoals gemeenten, waterschappen en samenwerkingsorganisaties, gaan wij graag een stap verder. Wij verzorgen bijvoorbeeld 6x per jaar een actueel overzicht hebben van alle kabels en leidingen. Ook maken we deze online beschikbaar voor alle gebruikers binnen de organisatie.

Bekijk het resultaat in ArcGIS Online

Wat zeggen andere gemeenten?

De gemeente Valkenburg aan de Geul is een tevreden gebruiker van de KlicConverter voor gemeenten. Zij brengen het inzicht in relatie met andere Vastgoed/Geo gerelateerde gegevens voor centrale raadpleging.

Investering in de KlicConverter voor gemeenten

Net als bij onze andere producten werken wij zonder licentiemodellen. Dit zorgt voor een transparante prijs en voorkomt verrassingen. De prijs van onze service is afhankelijk van de omvang en het aantal kabels en leidingen in de gemeente. KlicConverter heeft alle gemeenten ingedeeld in vier categorieën op basis van oppervlakte en aantal inwoners. In deze lijst zie je in welke categorie jouw gemeente valt.

  • 450 euro per verzoek voor gemeenten van categorie 1
  • 650 euro per verzoek voor gemeenten van categorie 2
  • 950 euro per verzoek voor gemeenten van categorie 3
  • 1350 euro per verzoek voor gemeenten van categorie 4
  • Optioneel: Oriëntatiemeldingen als geopackage of CAD-bestand: 225 euro per conversie

Voor gemeenten zetten we graag een stapje extra. Daarom verzorgen wij de oriëntatieverzoeken bij het Kadaster, de conversie van de data en de upload naar onze beveiligde server binnen Europa. Geef hierbij zelf aan hoe vaak per jaar je de data wilt vernieuwen. Op verzoek stellen we uiteraard alle originele data beschikbaar voor eigen gebruik binnen de organisatie. 

Let op: Per conversie krijg je nog wel een extra factuur voor de aanvraag van de oriëntatieverzoeken bij het Kadaster. 

Veilige hosting van data

Als je kiest voor een eenmalig gebruik van onze service, dan blijft de opgeslagen data drie maanden voor jou beschikbaar. Als je kiest voor meerdere keren per jaar, blijven de services beschikbaar tot 1 jaar na de conversie. Alle data die we opslaan op een externe server, is opgeslagen in Europa (Frankfurt).

Wil je de KlicConverter as a Service zelf testen? Vraag via info@klicconverter.nl eenvoudig een demo-account aan.

Waar liggen veel kabels en leidingen?

Uniek aan de KlicConverter voor gemeenten is onze toevoeging van een heatmap. Hierop zie je eenvoudig op welke plekken de dichtheid van het aantal kabels en leidingen hoog is.

Direct bestellen