KLICmelding omzetten naar CAD en GIS

Zet elke KLICmelding eenvoudig in je browser om naar CAD en GIS

Op 1 maart 2020 veranderde het Kadaster de manier waarop de KLICmelding wordt geleverd. Dit zorgt voor veel organisatie voor een nieuwe uitdaging. Met de KlicConverter zet je de originele KLICmelding eenvoudig in je browser om naar CAD of GIS bestanden. Zo kan jij er in de aanwezige software direct mee aan het werk. Zoek je een conversieresultaat in NLCS? Ontdek dan de NLCS KlicConverter.

Om elke conversie mogelijk te maken werkt KlicConverter met standaardtarieven. Zo is altijd duidelijk wat je van ons kan verwachten.

Bij alle pakketten krijg je een URL waar je eenvoudig het ZIP-bestand van je Klic-melding kan uploaden. Deze krijg je meestal binnen een halve minuut geconverteerd terug.

KLICmelding naar CAD, wat is dat?

Kies voor de basisvariant van de KlicConverter en je krijgt van ons een bestand terug met daarin de gegevens uit de Klic-melding. Deze kan je direct inlezen in de software waar jij mee werkt. Hierbij kun je denken aan Autodesk AutoCAD en Bentley MicroStation. Zeker weten of het werkt in jouw software? Download onze voorbeeldconversies.

Bij dit pakket ontvang je in het conversieresultaat:

  • Inhoud van de assets
  • Informatie over de bijbehorende netwerken
  • Informatie over de geografische ligging

De attribuutinformatie is hierbij opgeslagen volgens het IMKL Data Model.

Wat is CADplus?

In grote lijnen lijkt de CADplus-conversie op de CAD-conversie. Het verschil is te vinden in het conversieresultaat. In het resultaat zijn alle attributen van het IMKL Data Model opgeslagen als Extended Entity Data. Je kunt dus rekenen op de volledige, beschikbare informatie. Zoek je een conversie naar een CAD-bestand die is opgemaakt volgens de NLCS? Bekijk dan de NLCS KlicConverter.

Wat is de conversie naar GIS?

Bij deze conversie ontvang je jouw KLIC-melding als een OGC GeoPackage. Deze kun je eenvoudig inladen in het GIS-programma van jouw keuze. Upload hem bijvoorbeeld eenvoudig in een GIS-viewer zoals Esri ArcGIS of QGiS.

CAD
CAD+
GIS
Prijs voor 10 conversies*
€ 60,-
€ 70,-
€ 70,-
Prijs voor 20 conversies*
€ 95,-
€ 130,-
€ 130,-
Prijs voor 50 conversies*
€ 195,-
€ 265,-
€ 265,-

* alle pakketten zijn tot maximaal één jaar na aanschaf te gebruiken.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Zet je KLICmelding direct om

KlicConverter is een gezamenlijk initiatief van ETL Solution en Rien Krol communicatie.