KLICmelding omzetten naar CAD (NLCS) en GIS

Op 1 maart 2020 veranderde het Kadaster de manier waarop de KLIC melding wordt geleverd. Dit zorgt voor veel organisatie voor een nieuwe uitdaging. Met de KlicConverter zet je de originele KLIC melding eenvoudig in je browser om naar GIS of CAD (NLCS) bestanden. Zo kan jij er in de aanwezige software direct mee aan het werk.

Om elke conversie mogelijk te maken werkt KlicConverter met standaardtarieven. Zo is altijd duidelijk wat je van ons kan verwachten.

Bij alle pakketten krijg je een URL waar je eenvoudig het ZIP-bestand van je Klic-melding kan uploaden. Deze krijg je meestal binnen een halve minuut geconverteerd terug.

KLIC-meldingen direct bekijken in je eigen software?
Ontdek KlicConverter-as-a-Service. Wij verzorgen de conversie en hosten het resultaat via onze beveiligde servers. Inladen gaat eenvoudig via een OGC-koppeling. Eenvoudig en overal.

KLICmelding naar CAD, wat is dat?

Kies voor de basisvariant van de KlicConverter en je krijgt van ons een bestand terug met daarin de gegevens uit de Klic-melding. Deze kan je direct inlezen in de software waar jij mee werkt. Hierbij kun je denken aan Autodesk AutoCAD en Bentley MicroStation. Zeker weten of het werkt in jouw software? Download onze voorbeeldconversies.

Bij dit pakket ontvang je in het conversieresultaat:

  • Inhoud van de assets
  • Informatie over de bijbehorende netwerken
  • Informatie over de geografische ligging

De attribuutinformatie is hierbij opgeslagen volgens het IMKL Data Model.

Wat is CAD in NLCS

Werk jij in je CAD-programma met een opmaak volgens de Nederlandse CAD Standaard (NLCS)? Bestel dan ons speciale CAD in NLCS converter. Deze variant converteert jouw KLIC-melding van het Kadaster naar een CAD-bestand die is opgemaakt volgens deze standaard. Bestel deze converter hieronder eenvoudig.

Wat is de conversie naar GIS?

Bij deze conversie ontvang je jouw KLIC-melding als een OGC GeoPackage. Deze kun je eenvoudig inladen in het GIS-programma van jouw keuze. Upload hem bijvoorbeeld eenvoudig in een GIS-viewer zoals Esri ArcGIS of QGiS.

Wat kost de KlicConverter?

CAD
CAD NLCS
GIS
Prijs voor 10 conversies*
€ 180,-
€ 230,-
€ 180,-
Prijs voor 20 conversies*
€ 310,-
€ 410,-
€ 310,-
Prijs voor 50 conversies*
€ 700,-
€ 950,-
€ 700,-

* alle pakketten zijn tot maximaal één jaar na aanschaf te gebruiken.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Zet je KLICmelding direct om