Inzicht in de ondergrondse dichtheid van kabels en leidingen

Gepubliceerd door Rien op

Weet jij op welke plaatsen in de ondergrond veel kabels en leidingen liggen? KlicConverter maakt het inzichtelijk. Met onze handige ondergrondse dichtheid heatmap zie je in één oogopslag waar het druk is en waar mogelijk nog ruimte is in de ondergrond. Dit helpt je bij de haalbaarheidsstudie en de variantenstudie van de CROW500. Zo maak je dus betere plannen voor de lange termijn.

Voorbeeld van de Ondergrondse Dichtheid Heatmap
Voorbeeld van de Ondergrondse Dichtheid Heatmap

De heatmap is een standaard onderdeel van de KlicConverter-as-a-Service voor organisaties. Dit hebben we ontwikkeld omdat gemeenten bij het maken van omgevingsplannen graag inzicht hebben in waar de ondergrond al druk bezet is. Met deze heatmap heb je dat inzicht in één oogopslag. Dit helpt je bij het bepalen van de mogelijke ruimte voor nieuwe kabels en leidingen.

Ondergrondse dichtheid heatmap Ideaal bij ruimtelijke planologie

Bij de voorbereiding van een nieuwe wijk, bedrijvenpark of wegwerkzaamheden, speelt de aanleg van nieuwe kabels en leidingen een belangrijke rol. De ondergrondse dichtheid heatmap kan bij deze werkzaamheden gebruikt worden als indicatie van de huidige situatie. Let hierbij natuurlijk wel goed op dat je recent kaartmateriaal gebruikt. Deze indicatie kan vervolgens gebruikt maken voor de organisatie en het beleid rondom de werkzaamheden.

Zichtbaarheid op bepaalde zoomniveau’s

De ondergrondse dichtheid heatmap is zo ingesteld, dat deze alleen zichtbaar is bij bepaalde zoomniveau’s. Concreet betekent dit dus dat je de heatmap alleen ziet bij bepaalde zoomniveaus. Zo blijft je kaart ook goed bruikbaar voor andere doeleinden.

Hoe werkt de ondergrondse dichtheid heatmap?

De heatmap wordt opgebouwd op basis van de som van de aanwezige kabels en leidingen per vierkante meter. Waar geen kabels en leidingen zijn, is uiteraard geen kleur te zien. De kleurschaal loopt vervolgens op van blauw via geel naar rood waarbij het aantal aanwezige kabels en leidingen in een rood gebied het hoogste is. Door op deze gebieden in te zoomen, kan je uiteindelijk zelf bepalen welke gevolgen dit heeft voor de planvorming.

Ondergrondse dichtheid heatmap zelf bekijken

Wil je de ondergrondse dichtheid heatmap zelf bekijken? Dat kan. KlicConverter host een demo-service (OGC) waar we je eenvoudig toegang toe kunnen geven. Zo kan je de data uit de demo bekijken in je eigen applicatie. Wil je toegang? Neem dan even contact met ons op.

Categorieën: Klic