3D Topo Converter: Nederland beschikbaar in 3D in verschillende formaten

Gepubliceerd door Rien op

Vandaag lanceert KlicConverter de 3D Topo Converter. Dit is een nieuwe converter die gebruikers in staat stelt om delen van Nederland in 3D te downloaden. De gebruiker bepaalt hierbij zelf het bestandsformaat en kan kiezen uit een CAD-bestand (DXF), CityGML, GML, LandXML en STL. Daarnaast kiest hij ook zelf het coördinatensysteem, hierbij is er de keuze tussen WGS84 en RD2008.

Deze converter is ontwikkeld op basis van de nieuwe 3D Basisvoorziening van het PDOK. Hierin is data uit de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) en uit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) gecombineerd met het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN).

Maatwerk 3D-output

In de converter tekent de gebruiker zelf een gebied op de kaart.  Vervolgens wordt het bestandsformaat en het coördinatensysteem gekozen. De volgende stap is dat de converter start en een bestand genereert op basis van de input van de gebruiker. Zodra de converter klaar is, krijgt de gebruiker een e-mail met het gewenste bestand.

3D Topo Converter volop in ontwikkeling

Op dit moment is de 3D Topo Converter nog volop in ontwikkeling. Dat betekent dat gebruikers invloed hebben op bijvoorbeeld toe te voegen bestandsformaten en de opmaak van het resultaat. Omdat het nog in ontwikkeling is, kan op dit moment alleen de omgeving van Rotterdam bevraagd worden. KlicConverter kiest er bewust voor om de demo-omgeving nu al te lanceren om zo de uiteindelijke versie maximaal op de wensen van de gebruikers te laten aansluiten.

Gratis gebruik maken van testomgeving

Het gebruik van de testomgeving is gratis voor iedereen. De enige beperking is dat alleen de omgeving Rotterdam bevraagd kan worden (Tile 37hn1) en het gebiedsformaat dat wordt bevraagd niet groter mag zijn dan 500 bij 500 meter. Het aantal gratis bevragingen is op dit moment niet beperkt.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief over deze converter.

De 3D Topo Converter is de vijfde conversiedienst van KlicConverter. Naast deze converter kunnen klanten ook gebruik maken van de KlicConverter, BGTConverter, BRKConverter en WKPBConverter.

Categorieën: 3D