Hoe werkt de KlicConverter Services basic?

Met de KlicConverter Services basic willen we jou inzicht geven in de locatie van ondergrondse kabels & leidingen. Dankzij onze eenvoudige visualisatie krijg je snel inzicht in de actuele situatie. Zo weet je wát er in de grond ligt, wie de beheerder is en zie je snel de beschikbare informatie per object.

4 lagen, 1 samengestelde laag en heatmap

In onze services vind je de volgende lagen:

  1. Kabels en Leidingen: bevat de kabels en leidingen-objecten uit alle thema’s 
  2. Kabels- en Leidingencontainers: bevat de container-elementen (duct, kabelbed en mantelbuis) 
  3. Aanvraagpolygonen: bevat de oriëntatie-, informatie- en graafpolygonen
  4. Leidingelementen: bevat de leidingelementen puntobjecten en daarnaast ook de volgende puntobjecten: kast, mangat, mast, technisch gebouw en toren
  5. Samengestelde laag waarin alle bovenstaande lagen zijn samengevoegd. Dit biedt de mogelijkheid om alle beschikbare data als een laag te vertonen.
  6. OndergrondseDichtheidHeatMap: de Heatmap is gebaseerd op laag 1 ‘Kabels en Leidingen’. Deze laag is optioneel en geeft een beeld van de dichtheid per vierkante meter aan kabels en leidingen in de ondergrond.

Heatmap van ondergrondse dichtheid

Bij het uitvoeren van je conversie bieden we de mogelijkheid om automatisch een heatmap te laten genereren van de dichtheid in de ondergrond. Dit geeft je snel een eerste inzicht van hoeveel kabels en leidingen er op een locatie samenkomen. Als je ervoor kiest om deze heatmap bij je conversie te laten genereren, is het van belang om rekening te houden met:

  1. Het genereren van de heatmap kost veel tijd, hierdoor duurt het dus ook langer voordat de conversie succesvol is afgerond. Het conversieresultaat is pas beschikbaar als de volledige taak (conversie en heatmap) is afgerond. Wij adviseren om gebruik te maken van de notificatie bij afronding. Je krijgt dan een mail als alles klaarstaat voor gebruik.
  2. Als je meerdere KLIC-meldingen tegelijk upload, kan het zijn dat deze elkaar (deels) overlappen. Dit vertroebelt het beeld van de heatmap, waardoor de informatie van de heatmap onbetrouwbaar wordt.
  3. De heatmap is enkel gebasseerd op de laag ‘Kabels & Leidingen’ en geeft dus ook alleen inzicht in de inhoud die beschikbaar is in die specifieke laag. Deze is beschikbaar tussen zoom-niveau 1500 en 3000.

Snel inzicht in beschikbare informatie

In onze visualisatie vertonen wij de volgende informatie als een label van laag 1 K&L vertoond:
beheerder + label waarde (indien aanwezig) + netwerk standaard dieptelegging (indien aanwezig).

Meer info over deze waarden vind je via onderstaande links:

Wij ondersteunen de volgende OGC services